Bejelentés


A Neo-transzilvanista Irodalmi Páh Van Élet a Nemzeti Alkotásban

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Alapszabály módosítás és újrafogalmazásA Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy alapszabályzatának
módosítására és újra fogalmazására kerül majd sor. Arra kérjük minden
látogatónkat és szerkesztőnket, hogy írjanak levelet a versirodalom@yahoo.com e-mail címre,
annak okán-ügyén, hogy segítségünkre legyetek (legyenek) alapszabályzatunk
megfogalmazásába és megalkotásába. Minden valamire való javaslatot igyekszünk
figyelembe venni. Ugyanakkor javaslatokat várunk arra vonatkozóan, hogy milyen
lehetőségeket szeretnétek (szeretnének) kiaknázni ebből az irodalmi páholyból.


A javaslatok megvitatására, megbeszélésére a
Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy nyári táborában megoldásokat keresünk és a kivitelezési
lehetőségeket is körültekintően, fogjuk vizsgálni. Mivel Irodalmi Páholyunk
arra vállalkozott, hogy minden szerzőnek (amatőrnek és profinak egyaránt)
lehetőséget biztosítson a közszereplésre, illetve a kinyilatkozásra, éppen
ebből eredően minden érdeklődőt várunk majd a nyári táborunkban. A táborral
kapcsolatosan előzetesen, értesítők kiküldésére kerül majd sor. Addig is
folytatódik a küzdelem a legterjedelmesebb antológiasorozat össze-hozatalára,
amelyhez minden eddigi szerkesztőnk kitartó munkájára szükség van.


Köszöntő


Mélyen tisztelt látogató! Nagy szeretettel köszöntöm önöket a Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy honlapján.
Lehet hogy sokak számára a páholy szó meghökkentő az irodalmi csoportosulásunk nevében. Ha a szabadkőművesektől származó páholyokra tetszettek gondolni, akkor tévednek, mivel ez a páholy a magyar ellenállás irodalmának háttérközössége.
Céljaink között szerepel a nemzeti irodalom művelése. Azé az irodalomé, ami kézzel fogható, erkölcsös, vallásos és magyarközpontú, mert fontosnak tartjuk, hogy a magyar emberek magyar lelkületű verseket olvassanak.
Az utóbbi évtizedek irodalmát megfigyelve sajnálattal vettük tudomásul, hogy a különböző irodalmi körök, arra törekszenek, hogy tönkretegyék a magyar irodalmat, megfosztva a tiszta forrású gondolatoktól.
Amikor tüzetesebben kezdtük vizsgálni az írói csoportosulások ténykedését, arra a következtetésre jutottunk, hogy a magyarság örökös kormányzásának hátterébe meghúzódó és a nyelvi, kulturális globalizációs folyamatokat előtérbe helyező (elősegítő) baráti társaságok állnak a nyugat szolgálatában.
A Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy független magyar szabadkőműves páholyként kíván szembeszállni az erkölcstelenségekre alapozott európanizálódó irodalommal.
Irodalmi tevékenykedésünkben előtérbe helyezzük az olvasót, mint az örökös regény vagy vers hősét és átélőjét. Éppen ezért egy olyan kemény magot alkotunk, aki felvállalja a nemzettel való közösséget és élve a lelki alapokon megfogalmazott sajtószabadság jogával (a valódi jog jogosságát figyelmen kívül hagyva) kiáll az olvasóért és a magyar nemzetért.
A nagy transzilvanista elődök a kisebbségi lét megfogalmazását, kiszolgáltatott helyzetét helyezték előtérbe. A Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy ezt a keretet ott lépi át, hogy a kizsákmányoló globalizációs folyamatok következtében létrejött kisebbségi létet fogalmazza meg. Éppen ezért kemény bírálattal érvelünk az Európai Unió erkölcstelen léte, a multinacionális vállalatok kormány által szavatolt kizsákmányolása, az erkölcsi értékek sárba tiprása illetve a magyar társadalom sanyargatása ellen.
Hiszünk abban, hogy a forradalomnak forradalmi irodalom kell. És a forradalom globális méreteket öltött. Forradalom van egy feudális társadalom és a munkás emberek között, akik inkább élnek rabszolgasorsot, mint tiszta emberi mivoltot.
Hogy miért transzilván? Azért mert a többségi kisebbségi létben folytatott küzdelem, Európa szerte talán Erdélybe volt a legnehezebb és a legkeményebb.
Mélyen tisztelt látogató! Számunkra fontos az, hogy Önökhöz szóljunk, Önöknek szóljunk, mert igazán nagyok csak akkor tudunk lenni, ha az Önök részesei, az Önök lelkei lehetünk.
És tudjuk azt is, hogy mi nem lopjuk a pénzt az államkasszából, ahogy teszik azt irodalmár ellenfeleink, éppen ezért az általunk kiadott könyvek megvétele teszi lehetővé a továbblépést és az életbe maradást.


Tisztelettel:
Bencze Attila

elnökÜzenetküldés
Mondja meg!

E-mail címed:
Szöveg:Hírek
Kibédi Levente: Magamba zárva (vers)

Nevetve fáj a pillanat, Mikor láttam -, szétroncsolt Lelkek boldogan.

tovább >>


Bencze Attila - Valaha (vers)

valaha a salakos toronyban fiatal korodban szólt a harangod.

tovább >>


Véna Antológia 2009 - pályázat

A Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy és a www.magyarorszag.ma internetes portál pályázatot hirdet...

tovább >>


Bencze Attila - A lélek-inga-járata

Tavaly decemberben megjelent Bencze Attila - A lélek-inga-járata című verseskötete, amelynek forgalmazásával a szerző lehetőséget kiván teremteni a pályázóknak, hogy ki tudják fizetni az általuk szerkesztett és megvásárolt antológia köteteket. Elérhetőség.: benczeattlila@yahoo.com, 0630-406-8169


Szavazás


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!